Rregullat për të Kaluar në Greqi dhe Shqipëri.Ja cfare duhet te dini

Për të hyrë në Greqi nga pika kufitare e Kakavisë janë në fuqi këto rregulla

1)Lejohen të hyjnë në Greqi

Qytetarët Grek

Qytetarë Shqiptarë me leje qëndrimi
Bashkeshortet e huaj te qytetareve Greke. Këto persona duhet të jenë të pajisur me çerftifikatë martesore ose çdo lloj dokumenti që vërtetojnë martesën. Sygjerojmë që të jetë me vete gjatë udhëtimit dhe bashkshorti Grek. KUJDES Bëhet fjalë vetëm për bashkshortët e qytetarëve grek JO ATYRE ME LEJE QENDRIMI

Fëmijët e mitur (nën 18 vjeç) të qytetarëve Grek Këto persona duhet të jenë të pajisur me çerftifikatë familjere ose çdo lloj dokumenti që vërtetojnë martesën. KUJDES Bëhet fjalë vetëm për fëmijët e qytetarëve grek JO ATYRE ME LEJE QENDRIMI
Punëtorët sezonal të cilët disponojnë leje të posaçme (i ka dalë emri në Kakavi ose Kapshticë)

2)Nuk lejohen të hyjnë në Greqi

Qytetarë Shqiptarë me 90 ditore

Turistët shqiptarë me pasaportë

Qytetarë me pasaporta dhe leje qëndrimi nga shtete të tjera të Bashkimit Europian ose nga vëndet e treta. (Nga pika Kufitare e Kakavise)

Personat që lejohen të kalojnë në Greqi , për të kaluar duhet të kenë

Te kenë dokumentacion të vlefshëm (pasaportë leje qëndrimi etj)

Të kenë plotësuar PLF 24-72 orë para udhëtimit

Të kenë bërë të dy vaksinat dhe të kenë kaluar 14 ditë nga data e vaksinës së fundit. Personat në fjalë duhet të kenë me vete çertifikatë vaksinime nga autoritete shtetërore në Gjuhën Angleze, ku do shkruhet emri mbiemri siç është në pasaportë, lloji i vaksinës, data e kryerjes së vaksinave
Në rast se nuk kanë vaksinë do duhen të ketë me vete test RT-PRC të bërë 24 deri në 72 orë përpara udhëtimit.

Ose nje vertetimi se personi e ka kaluar semundjen e Covid/diagnoze pozitive, nepermjet PCR ose rapid test te 2 deri 9 muajve me pare (parashikohet perzgjedhja gjate plotesimit te PLF). Ky vërtetim lëshohet nga autoritete shtetërore në Gjuhën Angleze, ku do shkruhet emri mbiemri siç është në pasaportë

Personat që janë me vërtetim blu duhet të dërgojnë email tek ambasada greke në Greqi. Për detaje lexoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/ku-duhet-te-nisni-email-per-te-kaluar-ne-greqi-me-vertetim-blu-ble-veveosi/

Gjithashtu hiqet karantina e detyruar 14 ditore

Nga pika kufitare e Kakavise lejohen te kalojne 400 veta ne dite. Kufiri do jet i hapur cdo dite nga ora 07.00 deri ne oren 19,00

Pika kufitare e Kapshticës punon 08.00 me 16.00 dhe lejohen të kalojnë vetëm punëtorët sezonal.

Në Kakavi do bëhen RAPID TEST rastësore.

Hyrja në Shqipëri
Në Shqipëri kanë të drejtë të hyjnë të gjithë personat pa përjashtim.

Për të hyrë në Shqipëri

Nuk është e nevojshme të bëni test

Nuk plotësoni asnjë dokumentacion.

Nga data 25 Maj 2021 u hoq dhe detyrimi i plotësimit të PLF për udhëtime nga Greqia.

Personave që ju ka skaduar pasaporta kanë të drejtë të udhëtojnë, dhe në kthim të kenë me vete edhe pasaportën e re dhe të vjetrën.

Nuk ka karantinë 14 ditore.

TOP LINES do kryej çdo ditë udhëtime nga Athina në Shqipëri si dhe anasjelltas

Oraret e nisjes së autobusëve nga Greqia drejt Shqipërisë çdo ditë

Nisja nga Athina në orën 08.00 Telefon: 2105203350

Nisja nga Pireu në orën 07.30 Telefon: 2104636742

Nisja nga Korinthi në orën 09.00 Telefon: 2741021023

Nisja nga Patra në orën 10.00 Telefon: 6907115555

Nisja nga Kallamata në orën 10.00 (Çdo të Hënë, Mërkurë , Premte) Telefon:2721028581

Nisja nga Pirgo ne oren 12.00 (Çdo të Hënë, Mërkurë , Premte) Telefon:6945555083

Oraret e nisjes së autobusëve nga Shqipëria drejt Greqisë çdo ditë

Nisja nga Tirana në orën 03.30 Telefon: +35542233050 +355692061989

Nisja nga Shkodra në orën 00.45 Telefon:+355 672323227

Nisja nga Berati në orën 03.30 Telefon: +355698778111 (Kucove Telefon: +35531124646)

Nisja nga Fieri në orën 05.00 Telefon: +355696725448

Nisja nga Lushnja në orën 04.30 Telefon: +355694051225

Nijsa nga Elbasani në orën 03.00 Telefon:+355699768502

Nisja nga Durrësi në orën 04.00 Telefon +35552223122