Qëndruan 4 ditë në rradhë duke pritur/ Autoritetet greke parlajmërojnë shqiptarët: Mos bëni këtë gabim sepse ju pret ky dënim i madh

0
576

Autoritetet e shtetit grek jane vene ne alarm sepse nga ekspertet e epidemiologjise eshte pare se shtetasit grek dhe emigrantet shqiptare qe kane kaluar kufirin ne Greqi kane pasur tesitn serologjik dhe jo PCR qe eshte kerkuar nga greket qe prej 17 gushtit.

Madje ata kane pasur edhe dyshimet se testet nga Shqiperia mund te kene qene te falsifikuara ose te pasakta.

Keshtu qe nga mbledhja e fundit qe u be eshte vendosur se ata qe do kalojne kufirin grek duhet te jene te pajisur me testin PCR qe duhet te kete bar code dhe kodim QR.

Ndersa per 10 ditet e ardhshme ekipi epidemiologeve do te vazhdojne ne kufi te marrin tamponat e te kryejne analizat.

Mirepo eshte bere e ditur nga ministria se nese do te kete raste me konfimim te testit te falsifikuar, personi do ti referohet gjykates me akuza te renda si fal.sifikimi i dokumentit zyrtar dhe shkelje të rregullave mbrojtëse nga Covid, të cilat dë.nohen me bu.rgim dhe gj.oba të rënda.

Kujtojme se nga fillimi i pandemise kane rezultuar te infektuar me covid 63 shtetas shqiptar dhe kane hyre nga te gjithe kifijte 2.5 milion shqiptare.