Po vjen Shtatori muaji i rrezikshëm, “vaksinohuni”/ Mjeku i njohur ben deklaratene forte

Edhe në Shqipëri rastet e infektuara me mutacionin Delta po rriten me shpejtësi madje ka në mes tyre edhe persona që janë vaksinuar .

Por ekspertët e shëndetit publik i bëjnë thirrje të gjithë personave 50 vjeç e lart pasi shtatori mund të na sjellë një situatë kritike.

Muaji gusht duhet të ketë fokus vaksinimin e e personave që nuk kanë marrë asnjë dozë dhe në shtator mund të diskutohet për një dozë të tretë të vaksinës edhe në Shqipëri

Tanimë nuk po diskutohet më për imunitetin e tufës , virusi gjithmonë e më shumë po krijon xhepa por një gjë është e sigurt që të vaksinuarit as nuk humbin jetën dhe as nuk shtrohen në spital.

Pandemia mund dhe të mbyllet këtë vit shpjegon Alban Ylli por ajo do të mbetet gjatë problem për shëndetin publik.

Top Channel