Përse disa persona sëmuren dhe humbin jeten nga koronavirusi? Zbulohen faktorët e ri qe ndikojnë

Po behen shume studime per koronavirusin pasi sot po jetojme ne kohe te veshtira.

Përse disa persona kanë më shumë shenja dhe sëmuren më shpejt nga koronavirusi dhe disa te tjera jo pse disa kane imunitet te forte dhe disa te tjere jo?

Shpesh here njerëzit mundohen të rrisin imunitetin duke përdorur vitamina C, D dhe zinkun, por nuk është vërtetuar ende lidhja e tyre e fortë me shëndetin.Keto jane disa hipoteza por ende nuk jane te vertetuara.

Por pse Itali është tragjike, duhet të nxirren shumë mësime nga eksperienca e tyre. Sistemi shëndetësor është në kolaps nga numri i madh i të infektuarve, prandaj lindin disa pyetje: Pse disa etni pacientësh kanë probleme më të mëdha me këtë virus se të tjerët?

Çfarë faktori ka popullata në Itali dhe përbërja e tyre gjenetike (përtej thjesht moshës) që shpjegon përqindjen e fatalitetit që është 7 deri në 10 herë më e lartë se në Shtetet e Bashkuara dhe në Gjermani?

Mjeku Mark Jay Zucker thotë në Med Page Today se: “Në aspektin afatshkurtër, është përgjegjësi e jona, si fizikanë, që të zhvillojmë algoritme për të ndihmuar parashikimin se cilët pacientë të COVID-19 janë në rrezik më të lartë për të zhvilluar një kurs më agresiv dhe përkeqësues në krahasim me 80% të pacientëve që përjetojnë vetëm simptoma të vogla në kufizimin e rrugëve të frymëmarrjes. Në aspektin afatgjatë, megjithatë, na duhet që të kuptojmë më mirë “prekshmërinë diferenciale” brenda një popullate, jo vetëm për SARS-CoV-2, por për të gjitha infeksionet, ato të njohura dhe ato me të cilat ende nuk jemi përballur.”

Por shpresojme qe ne javet ne vazhdim gjendja te qetesohet dhe cdo gje te shkoje mire.