Home TE NDRYSHME Perfundon e shtruar në spital pavarësisht se kishte marre dy doza të...

Perfundon e shtruar në spital pavarësisht se kishte marre dy doza të AstraZeneca

305
0

Një zonjë 75-vjeçare që banon në Gussago është shtruar në Spedali Civili për shkak të një infeksioni Covid pavarësisht se kishte marre dy dozat e AstraZeneca.

Kushtet e saj nuk janë serioze, megjithatë, dmth “nuk ishte e nevojshme të pranohej në kujdes intensiv”, shpjegon kryebashkiaku Giovanni Coccoli.

Fakti që aja kishte marrë dozat e dyfishtë mund të kete qene thelbesore. Sidoqoftë, ne nuk mund ta drejtojmë gishtin në efikasitetin më të ulët të AstraZeneca kundër variantit Delta, të paktën sipas studimit autoritar të botuar më pak se një muaj më parë në New England Journal of Medicine dhe financuar nga Public Health England:

pas dy dozave të marra, efikasiteti i Pfizer dhe AstraZeneca kundër variantit Delta është identik (88%), sigurisht më pak i lartë sesa kundër Alfa (93%). Sipas të dhënave të Ats sot 65% e pozitivëve nuk kishin as një dozë vaksine, 20% një dozë ndërsa 15% të dyja. Të qenit i imunizuar nuk garanton një infeksion të mundshëm, por shmang pasojat më serioze, siç riafirmohet nga i gjithë komuniteti shkencor.