Paralajmëron eksperti Suedez: Të gjithë do të së muren po aq sa ne kur të heqin karantinën

Ekpserti Suedez ka dalë në mbrojte strategjisë së shumëdiskutuar të vendit që zgjodhi të mos izolohej si gjithë të tjerët për frenimin e pandemisë së koronavirusit ai ka dale me nje deklarate dhe tregon se duhet ete kemi kujdes dhe te jetojme me virusin.

Johan Giesecke, karantina thjesht vonon të pashmangshmen. “ Përpjekjet për të ndaluar përhapjen e sëmundjes janë ‘të kota’, sepse të gjithë ka të ngjarë të ekspozohen ndaj saj përpara se të gjendet një trajtim”, thotë ai.

Ai mendon se duhet te kemi me shume kujdes dhe se kjo eshte rruga qe duhet te ndjekim tani.

Ndërkohë Zelanda e Re, e cila ka arritur të frenojë ndjeshëm shpërthimin epidemik me masat e saj izoluese dhe testimet masive, tani, sipas Giesecke, rrezikon ta importojë infeksionin nga vende të tjera.

Eksperti thotë se mënyra e vetme për ta zbutur këtë rre.zik është të karantinohen të gjithë të ardhurit nga jashtë kufijve për 14 ditë, dhe këto masa, nga sa pretendon ai, do të duhet të mbeten në fuqi deri sa të gjendet va.ksina.