Nuk ka më dyshime! Studimi i fundit nxjerr zbuluar Kinën, zbulon kur dhe ku u prodhua Covidi

Hulumtimi i ri mbi origjinën e koronavirusit nga Partia Republikane në Shtetet e Bashkuara konfirmon se virusi ka “rrjedhur” nga laboratori në Institutin e Virologjisë Wuhan. Sipas raportit të publikuar, koronavirusi doli nga laboratori para 12 shtatorit 2019. Sipas mediave të huaja, raporti zbuloi se shumica e provave konfirmojnë se të gjitha rrugët të çojnë në laborator, i cili heton lakuriqët që mendohej se ishin burimi i pandemisë.

“Ne besojmë se virusi ka rrjedhur në fund të gushtit ose në fillim të shtatorit 2019.”-tha Michael Mçall, kreu i republikanëve në Komitetin e Punëve të Jashtme të Dhomës.

Ai theksoi:

Kur ata kuptuan se çfarë kishte ndodhur, zyrtarët e Partisë Komuniste Kineze dhe shkencëtarët në institut filluan të mbulojnë me tërbim rrjedhjen dhe të mbyllin bazën e të dhënave të tyre të viruseve në mes të natës, duke kërkuar më shumë se 1 milion dollarë për siguri shtesë. Por, fshehja e tyre ishte shumë e ngadaltë, virusi tashmë ishte përhapur në të gjithë metropolin Wuhan,” tha ai për pandeminë e koronavirusit.
Raporti citoi “dëshmi të shumta” që shkencëtarët e laboratorit me ndihmën e ekspertëve amerikanë dhe shteteve kineze dhe amerikane po punonin për të modifikuar koronaviruset për të infektuar njerëzit dhe një falsifikim i tillë i të dhënave mund të mbetej i fshehur nëse nuk kryheshin hetime.

Burimi: www.protothema.gr | Përktheu dhe përshtati: JOQ ALBANIA