Nga dita e sotme hyjnë në fuqi masat e reja për shqiptarët që duan të udhëtojnë drejt Greqisë

Nga sot hyjnë në fuqi masat e reja për të udhëtuar drejt Greqisë, të ndërmarra nga qeveria e shtetit fqinj për parandalimin e përhapjes së pandemisë.

Prej ditës së sotme dhe deri më 10 Janar kushdo që do të futet në Greqi, pavarësisht nëse është i vaksinuar apo jo, duhet të ketë me vete një test negativ PCR brenda 72 orëve ose një rapid test të bërë brenda 48 orëve.

Njoftimi i ambasadës greke në Tiranë

“Nga data 19 dhjetor 2021 ora 06.00 deri më 10 janar 2022 dhe ora 06.00, hyrja e shtetasve shqiptarë në territorin grek do të bëhet VETËM.

me PCR negative brenda 72 orësh

ose

me një test të shpejtë negativ brenda 24 orëve

Masa vlen për të rriturit dhe adoleshentët mbi pesë (5) vjeç, duke përjashtuar vaksinimin

m.v/Abcnews.al