Nese niseni nga Gjermania per pushime ne vendlindje ja cilat rregulla dhe kushte duhet te ndiqni

0
801

Gjermania ka vendosur rregulla te qarta per te gjithe ata qe ushetojne nga vendet e Ballkanit Perendimor si Shqiperia, Kosova, Maqedonia, Bosnje Hercegovina dhe Serbia.

Keshtu te gjithe ata mergimtare qe vendosin te vijne me pushime ne vendlindje duhet te kene te ditur se pas kthimit atyre do tu duhet te futen ne karantine 14 dite dhe ne te kundert i presin gjobat e larta.

Por edhe ketu mesa duket ka nje lehtesim pasi nese ne tkhim emigrantet shqiptare kane bere nje test ne nje shtet europian dhe e kane negativ (per shembull nese kane bere test ne Slloveni apo Kroaci brenda 48 oreve te fundit) atehere ne kthimin e tyre ne shtetin gjerman nuk ka nevoje te futen ne karantine.

Mbi kete ceshtje me te detajuar ka folur gazetar i njohur ne Gjermani Bahri Cani qe sqaron te gjithe ata te interesuar ne kanaline tij ne youtube.