Nëna e çon vajzën e saj të në fshat për të parë si jetojnë njerëzit e varfër, por ajo që ndodhi do t’iu lërë me gojë hapur

Nje histori e bukur ka ndodhur midis nje nene te re dhe vajzes se saj 6 vjecare.

Ajo nje dite vendos te shkoje ne fshat me vajzen e saj qe ajo te njihej me nje jete ndryshe nga ajo e qytetit dhe te kuptoj se sa e veshtire eshte jeta ne fshat e sa e forte duhet te jesh.

Ajo mendonte se vajza e saj duke qenë se po rritej në një familje të pasur do të priste gjithmonë çdo gjë gati nga prindërit e saj dhe nuk do të kishte deshiren te punonte për gjërat që do donte ti kishte.

Por udhetimet ne fshat qe po benin cdo jave i ndryshuan jeten si vajzes ashtu edhe nenes sepse atje mesuan mesime te reja: se jeta te do te forte dhe te punetore cdo dite.

Më vone, nëna e pyeti të bijën nëse ajo ishte mërzitur ato ditë.

Por vajza e vogël ka dhënë një përgjigje që nënës së saj i ndryshoi botëkuptimi duke i thënë:
“Jo mami, nuk u mërzita. Por une vura re se ne kemi një qen dhe një mace ndersa ata kanë katër qen dhe tre mace. Ne kemi një pishinë mermeri në kopshtin tonë, dhe ata kanë një lum jo shumë larg shtëpisë. Ne kemi llamba të ndezura në kopshtin tonë ndersa ata kanë yjet gjatë natës mbi qiell. Nga ballkoni arë sheh vetem pallatate, ndersa tje sheh barin dhe gardhin e shtepise. Ne nuk kemi tokë dhe ata punojnë çdo ditë tokën e tyre. Ne i blejmë ushqimet në dyqan, ndersa ata i rrisin vetë uproduktet e tyre ushqimore. E ndersa ata kanë fqinjtët rreth e rrotull dhe kafshët e tyre që i mbrojnë, po ne kë kemi? Ata pra janë më të lumtur se ne mami.”

Dhe kjo eshte nje arsye pse ne te gjithe duhet ta vizitojme me shume fshatin dhe natyren