Ne po mbarojmë nga vapa/ Po në këtë vend ka rënë breshëri më i madh se kokrrat e arrës: Banorët kanë lënë shtëpitë dhe kanë ikur nga sytë këmbët

Reshje te dendura shiu dhe breshëri kanë god itur dje pjesën më ta madhe të Zvicrës, kryesisht zonat e Valais dhe Ticinos. U raportuan gjithashtu përmb ytje dhe rrëshqitje dheu, pa shkaktuar lën dime në njerëz.

Në Oberwald, në Haut-Valais, një rrëshqitje e dheut ndodhi rreth orës 7 pas një stuhie të madhe dhe rrëshqitja e dheut preku fshatin dhe

Rruga nga Oberwald në Gletsch dhe Grimsel dhe Furka është e mbyllur për një kohë të pacaktuar. Disa rrugë kantonale si dhe autostrada A2 drejt jugut duhej të mbylleshin të Enjten pasdite. Një korsi e lidhur me jugun u rihap në fund të pasdites.