Ndiheni të dobët dhe të lodhur vazhdimisht? Atëherë trupit tuaj po i mungon kjo vitaminë!

Vitamina B12 është një nga vitaminat më të domosdoshme, por të anashkaluara në mbarë botën. Ajo merr pjesën kryesore në metabolizëm. Dhe nëse nuk kemi sasi të mjaftueshme të B12 për një periudhë më të gjatë, mund të shkaktojë gjendje neurologjike dhe sëmundje afatgjata.

Për këtë arsye, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për sinjalet paralajmëruese të mungesës së B12, me qëllim që të reagoni dhe të parandaloni një sërë problemesh shëndetësore në kohë.

Mungesa e Vitaminës B12

6 Shenjat paralajmëruese

1. Dobësi e muskujve

Nëse keni vështirësi në mbajtjen e çantave tuaja ushqimore, kjo do të thotë që muskujt tuaj janë të privuar nga sasia e nevojshme e oksigjenit. Mungesa e B12 dhe oksigjenimi i parregullt në qelizat e muskujve mund të shkaktojnë ngadalësi dhe dobësi të tyre.

2. Marrje mendsh

Një çrregullim i shpeshtë / marramendje ose periudha e marramendjes janë shenjat paralajmëruese të mungesës së vitaminës B12.

3. Harresa

Nëse harroni gjëra të zakonshme në baza ditore, kjo nuk do të thotë që ju keni probleme serioze por mungesë të vitaminës B12. Shumica e njerëzve mendojnë se kanë Alzheimer, por jo, ata kanë mungesë të vitaminës B12. Për të kontrolluar këtë gjendje, duhet të bëni një test gjaku dhe me shtesat e duhura, ju mund të përmirësoni kujtesën tuaj.

4. Problemet e syrit

Mungesa afatgjatë e vitaminës B12 mund të shkaktojë ndryshime ose dëmtime në shikim.

5. Lëkura e zbehtë

Nëse keni pasur faqe të kuqe, por tani lëkura juaj është e zbehtë, kjo ndoshta është shkaktuar nga mungesa e B12 që tregon mungesën e eritrociteve.

6. Lodhja e pashpjegueshme

Edhe nëse jeni duke fjetur siç duhet, ju vazhdimisht ndiheni të lodhur. Në fakt, ky është një sinjal i mungesës së B12. Prandaj lodhja e pashpjegueshme ndodh për shkak të reduktimit të prodhimit të eritrociteve në trup, gjë që rezulton në sasi të dobët të oksigjenit të transportuar në organe.

Vitamina B12 Përfitimet shëndetësore

Për të kuptuar rëndësinë e vitaminës B12, lexoni listën e mëposhtme të përfitimeve shëndetësore:

1. Parandalon dëmtimin e nervit

2. Parandalon goditjet dhe sëmundjet e zemrës

Nëse sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes, të gjithë duhet të marrin në konsideratë marrjen e masave serioze për mbrojtje.

3. Ndihmon në tretje

Vitamina B12 ndihmon në krijimin e enzimave ndihmëse të tretjes dhe është e dobishme në ndarjen e ushqimit dhe mbështet një metabolizëm të shëndetshëm. Kjo mund të ndihmojë në heqjen e baktereve të dëmshme në traktin tuaj të tretjes dhe gjithashtu mund të ndihmojë në nxitjen e baktereve të shëndetshme në zorrë.

4. Stimulon energjinë

Vitamina B12 vitalizon prodhimin e energjisë në mënyrë të tillë që mban qelizat tuaja të shëndetshme dhe të ushqyera mirë. Nëse trupi juaj ka mungesë të vitaminës B12, do të jeni të lodhur dhe të dobët vazhdimisht.

5. Është e mirë për kockat

Për pacientët me osteoporozë ose kushdo që ka probleme me kockat, rekomandohet vitamina B12

6. Parandalon Aneminë dhe ndihmon në prodhimin e eritrociteve

Ushqimet me nivelin më të lartë të vitaminës B12:

Mëlçitë e pulës
Mish i kuq
Salmon
Trofta
Kosi organik
Qumështi i papërpunuar

Gjithashtu, kjo vitaminë mund të gjendet në burimet e mëposhtme që nuk janë vegane:

Djathi,
Drithërat
Qumësht me bazë bimore (qumësht bajameje, qumësht kokosi, qumësht soje) etj.

Në përfundim, mund të themi se vitamina B12 na mbron nga një sërë sëmundjesh dhe problemesh shëndetësore dhe ka një rol të rëndësishëm në shëndetin e përgjithshëm