Home TE NDRYSHME Mjeku i njohur bën deklaratën e fortë, ja çfarë është zbuluar për...

Mjeku i njohur bën deklaratën e fortë, ja çfarë është zbuluar për gripin

260
0

Epidemiologu i njohur Ilir Alimehmeti shprehet se Covidi për të rinjtë mund të jetë i ngjashëm me gripin, por për moshat mbi 50 vjeç e lart Covidi merr një vrull më të madh.

Enkel Demi: Shqipëria është më ke.q se vendet e tjera?

Ilir Alimehmeti: Duhet marrë parasysh që duhet të kemi të njëjtën metodologji për të krahasuar shtete të ndryshme. Shteti jonë nuk e ka të njëjtën metodologji, shtete të ndryshme kanë ndjekur disa të ndryshme, pra nuk mund ta bëjë dot të lehtë këtë krahasim dhe brenda Shqipërisë në patën ndryshme gjatë rrugës

Por duhet të kujtojmë se janë brenda shifrave edhe spitalet rajonale që kishin njerëz të shtruar dhe më parë por thjesht ishin jashtë atij numrit. Patëm një shtim testesh që rrit numrin zyrtar më shumë, jo se nuk infektoheshin njerëzit edhe në vjeshtë, prandaj neve atë.

Enkeld Demi: Covid-19 në fund fare grip është si të gjithë të tjeret?

Ilir Alimehmeti: Jo ka një diferencizëm shumë të qartë ndërmjet moshave, kjo është shumë e qartë, sa më e re mosha aq më shumë e ngjashme mund të shkojë si simptoma , por shumë kujdes me lëvizjen e moshës, lëviz në mënyrë eksponenciale më shumë se gripi, le të themi nga mosha 50 vjeç e sipër kjo ngrihet në mënyrë eksponenciale e sipër.

Kjo është studiuar shumë mirë nga autoritetet franceze ku nxjerrin fare mirë që dikur deri në 50-vjeç është disi i krahasueshëm me gripin përsa i përket shtrimit intensiv dhe mortalitetit, por më pas diferencimi është i qartë, pra Covidi merr shumë vrull.