Mijëra dollarë bien ne mes te rruges, qytetarët mbushin xhepat plot

Dy persona u arrestuan pasi ndaluan të premten në një autostradë në San Diego për t’u përpjekur të grumbullonin para që po përhapeshin në rrugë, tha Patrulla e Autostradave të Kalifornisë.

Mijëra kartëmonedha filluan të fluturojnë nga një kamion i blinduar i transferimit të parave që lëvizte në një autostradë në Kaliforni të premten, dhe shoferët ndaluan automjetet e tyre, duke dalë për të mbledhur sa të mundeshin.

Lëvizja e makinave u ndërpre pasi shumë njerëz dolën nga makinat e tyre. Shoferi i kamionit të blinduar filloi të merrte faturat, por edhe filloi të regjistronte njerëzit që merrnin paratë.

“Nëse keni gjetur para në autostradë, ato nuk janë paratë tuaja,” tha oficeri Curtis Martin në një konferencë shtypi pasdite. “I përkasin FDIC (Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave) dhe këtij kamioni të blinduar dhe bankës. Duhet të kthehen.”