Mediat gjermane ngrenë alarmin: Shqipëria do të përmbytet brenda 24 orëve

Një ngjarje nga më të mëdhatë, kështu e përshkruajnë mediat gjermane atë që pritet të ndodhë në jugun e Shqipërisë dhe Greqi brenda 24 orëve.Sipas Fokus.de dy vendet do të goditen nga batica të mëdha dhe brenda 24 orëve do të ketë 300 litra shi për metër katrorë duke krijuar përmbytje të mëdha.”Një ngjarje po pritet të ndodhë në Greqi dhe Shqipëri. Të enjten, deri në 300 litra shi bien mbi metër katror në vetëm 24 orë. Shiu ekstrem shkakton përmbytje masive në lumenj të vegjël, të mesëm dhe të mëdhenj.

300 litra shi për metër katror në 24 orë dhe deri në 500 litra deri në fund të javës së ardhshme. Kjo është 1.5 herë më mirë se reshjet vjetore në Athinë. Kjo është rreth 370 litra për metër katror. Reshjet kryesore janë në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore, të dyja në bregdet.

Me këtë mot ekstrem, jeta në Greqinë veriore ose Shqipërinë jugore është në rrezik në ditët në vijim. Ju lutemi merrni seriozisht këtë paralajmërim.

Shiu shkakton përmbytje të shpejta, përmbytje ekstreme dhe valë baticash, rrëshqitje toke, rrëshqitje dheu dhe rrëshqitje të dheut në terrenin shumë malor. Tornadot gjithashtu kërcënohen pranë bregdetit,” shkruhet në artikull.