Me ne fund del e verteta/Pergjigja e analizave, ja cfare u gjet ne ujin ku u helmuan 500 persona ne Kruje,

Nga analizat e ujit të Krujës, ku u helmuan mbi 500 persona, janë evidentuar Esheria Koli dhe Streptokoku, 2 baktere shumë të rrezikshme.

Esheria koli janë baktere që gjenden në ushqim dhe në mjedis. E. koli shkakton dhimbje të rënda dhe diarre. Këto baktere janë shkaku kryesor i diarresë të përgjakshme. Simptomat janë më të këqija tek fëmijët dhe të moshuarit, dhe sidomos tek njerëzit që kanë ndonjë sëmundje tjetër. Infeksioni E. koli është më i zakonshëm gjatë muajve të verës dhe në shtetet e veriut.

Streptokoku është një infeksion bakterial që shkakton inflamacion dhe dhimbje në fyt. Kjo gjendje e zakonshme shkaktohet nga bakteret e grupit A Streptocoçus. Streptokoku mund të prekë fëmijët dhe të rriturit e të gjitha moshave. Sidoqoftë, është veçanërisht e zakonshme tek fëmijët në moshën 5 – 15 vjeç. Teshtima dhe kollitja mund të përhapin infeksionin nga një person në tjetrin. Simptomat e fytit të prekur nga streptokoku: Ashpërsia e fytit strep mund të ndryshojë nga personi në person. Disa njerëz përjetojnë simptoma të buta si dhimbje të fytit, ndërsa të tjerë kanë simptoma më të rënda, përfshirë ethet dhe vështirësinë në gëlltitje.