”Me lot dhe zemër në Gjermani”/ Uji vazhdon të marr para çdo gjë, rritet numri i jetëve të humbura

Situata vijon të jetë e rënduar në Gjermani e Belgjikë, ku shumë person kanë humbur jetën nga situata e pë rmbytjes në vend.

Shpëtuesit në Gjermani dhe vendet fqinje po garonin për të gjetur të mbijetuar nga përmbytja më e rëndë e rajonit në dekada, pasi numri i të v deku rve u rrit në gati 160 dhe qindra mbetën të humbur pas reshjeve të forta.

Autoritetet gjermane po përdorin helikopterë dhe dronë për të gjetur të mbijetuarit.

Ndërsa ujërat ulen, më shumë trupa po gjenden nëpër shtëpitë e rrë nuara. Situata e njejte është edhe në Belgjik.