Ligj i ri në Kuvend, kush janë shqiptarët që përfitojnë pasaportë pa afat skadence

0
562

Komisioni Evropian Kombetar se fundmi ne Parlament miraton ndryshimet ne ligjin per leternjoftimin elektronik te shtetasve shqiptar, sipas te vili personat we kane mbushur moshen 75 vjec mjetet e identifikimit do t`i kene pa afat.

“Letërnjoftimi i shtetasve të cilët në momentin e aplikimit për pasaportë kanë mbushur moshën 75 vjeç, të jetë pa afat vlefshmërie, pra për aq kohë sa janë në jetë” tha për komisionin zëvendësministrja e brendshme Rovena Voda.

Mesohet se ky propozim eshte bere nga Ministria e Brendshme me pretendimin se personat mbi 75 vjec meritojne nje vemendje te vecante dhe se disa sherbime publike per ta mund te jene te pamundura nese jane ne pamundesi levizjeje.

Megjithate ofrohet edhe nje sherbim levizes nga shoqeria koncensionare e kartave te identitetit e pasaportave me nje kosto pre 18000 lekesh per ata qe kete sherbim kerkojne ta kryejne ne shtepi, por kjo shume nuk u rikthehet nga shteti.

Sipas statistikave ne vendin tone rezultojne te regjistruar 148484 shtetas mbi 75 vjec.