Lajmi fundit/ Gazetari plas te vertete ne shesh nga spitali ‘Shefqet Ndroqi’: Ministria gënjen.. Ajo qe zbulon eshte e rende..

0
1939

Erjon Skëndaj, ka bërë një deklaratë mjaft të fortë, teksa po raportonte “live” përpara spitalit “Shefqet Ndroqi”.

Ai ka deklaruar se shifrat e raportuara nga ministria e Shëndetësisë, lidhur me pacientët e shtruar në të dyja spitalet Covid, nuk janë të vërteta pasi sipas tij aktualisht janë 270 qytetarë në spitale dhe jo 124 siç u tha sot në raportimin zyrtar.

“270 të shtruar në të dyja spitalet Covid dhe jo aq sa thotë ministria e Shëndetësisë. Ministria kur thotë atë shifër i referohet vetëm personave që kanë rezultuar pozitiv.

Nuk tregohet realiteti. Në spitalin ku jam une janë 7 të intubuar dhe jo vetëm 4. Shifrat që jep ministria nuk janë të vërteta. Po ezaurohen kapacitete në të dyja spitalet. Janë 50 vende të lira në të dyja spitalet.

Dy spitalet Covd në fakt po vuajnë. Por sipas ministrisë kanë 124 paciente. Apeli i drejpërdrejtë i vete pacienteve eshte fakti se ka një numër relativisht të vogël të infermierëve në raport me pacientët. Higjienizimi i pacientëve, ushqimi i tyre, nuk po behet. Apeli është për të patur ndihmës infermier, sepse nuk ka kush kudjeset për të sëmurët.