Ky kryeqytet Europian serish ne Karantine

0
381

Madridi eshte nder kryeqytetet e para europiane qe do te perballet me nje mbyllje te pjesshme si pasoje e masave parandaluese te COVID-19.

Keshtu kryeqyteti spanjoll dhe e gjithe komuna e tij jane ne pergatitje per te hyre ne nje karantine te dyte pasi Nga Ministria e Shendetesise eshte raportuar se ka pasur 11.325 raste te tjera me covid si edhe 113 rastesh jete te humbura.

Me urdher te qeverise spanjolle ka dale dekreti per te izoluar kryeqytetin dhe 9 qytete rreth tij duke filluar nha ora 22:00 e dites se sotme.

Ndaj edhe do te kete ndalime te qarkullimit te njerezve te ketyre komunave pa arsye te justifikuara si edhe do te kete kufizime tek bizneset lokale te zonave te izoluara. Baret, restorantet dhe palestrat mund te punojne me nje kapacitet prej 50%dhe te mbyllen me detyrim deri ne oren 23:00.