Kur do lejohen udhëtimet brenda Europës? Angela Merkel jep përgjigjen që nuk pritej

Tashme askush nuk e di me siguri se kur edhe si do te hapen kufijte per qarkullimin e udhetareve, ka thene pergjegjersi per turizmin ne Ministrine Federale te Ekonomise ne Gjermani, Thomas Bareiß.

Edhe Angel Merkel ka thene gjithashtu se megjithese kriza e koronavirusit po lehtesohet, ceshtja e lejimit te udhetimeve brenda Evropes ende nuk eshte ne rendin e dites.

Merkeli ka beri nje deklarate pas nje video conference qe pati me kryeministrat e landeve gjermane.

Madje behet e ditur se kjo konference ishte e perqendruar ne lehtesimin e disa prej kufizimeve te vendosura qe ne mesin e Marsit per mosperhapjen e koronavirusit.

Megjithese duhet te kujtojme se Gjermania eshte nje nder vendet me me pak te humbur nga COVID-19, kancelarja gjermane gjithsesi dha nje njoftim te mire :
“Muzetë, kopshtet zoologjike dhe ekspozitat në të gjithë Gjermaninë do të rihapen, së bashku me shkollat fillore në landin më të populluar të West Rhine Westphalisë”.