Home TE NDRYSHME Kthimi në normalitet/ Si dhe kur do të jetë fundi i pan.demisë?...

Kthimi në normalitet/ Si dhe kur do të jetë fundi i pan.demisë? Ja çfarë na mëson historia dhe ku mund te largohet

194
0

Ekspertët e shëndetit publik në të gjithë botën kanë përdorur modele matematikore për të parashikuar të ardhmen se kur do te largohet covidi pasi te gjithe duan nje jete te sigurt dhe larg semundjeve.

Epidemiologët theksojnë se “modelet matematikore nuk janë sfera magjike”, madje edhe metodat më të sofistikuara, të tilla si kombinimi i parashikimeve ose përdorimi i aplikacioneve të inteligjencës artificiale, nuk mund të zbulojnë domosdoshmërisht se kur do të përfundojë pan.demia.

Historiani Nükh.et Varlik, një profesor i asociuar i historisë në Universitetin e Karolinës së Jugut në Shtetet e Bashkuara i specializuar në studimin e sëmu.ndjeve infektive dhe shën.detit publik, sugjeron që të kthejmë sytë nga e kaluara.

“Zbuloni të ardhmen duke parë mbrapa dhe shikoni se çfarë çoi në fundin e pandemive në të kaluarën”, thotë ajo.

Besojme se ky virus do ta kete fundit ne 2021 pas daljes se vaksinen dhe imunizimit te njerezve.

Ndaj duhet te bejm durim dhe disa muaj dhe shpresojme qe cdo gje te shkoje mire.

Mos harroni te ruani distancimin social te mbani masken dhe te lani duart sa me shpesh.