Ja farë i ndodh trupit pasi kemi kaluar Koronavirusin? Cuditen ekspertet

0
363

Si cdo semundje kur kaloni le pasojat e saj ashtu dhe koronavirusi ka efektet e saj pasi kalon.

Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Së mundjeve përditësoi udhëzimet rreth karantinës, ku pohohej se njerëzit që janë rikuperuar nga koronavirusi nuk kanë nevojë të karantinohen ose të testohen përsëri brenda tre muajve por agjencia sqaroi në një deklaratë për CNN-in, që nuk do të thotë se njerëzit janë imun ndaj ri infektimit.

Personat që kanë rezultuar pozitiv me koronavirus, nuk kanë nevojë të karantinohen ose të testohen sërish brenda tre muajve për sa kohë që nuk zhvillojnë simptoma, thuhet në udhëzimin e CDC-it.

Unë mendoj se ky virus është shumë ngjitës, siç do të thoshin britanikë, tha mjeku William Schaffner, profesor i mjekësisë parandaluese dhe sëmundjeve infektive në Shkollën e Mjekësisë Universitare Vanderbilt në Nashville, i cili nuk ishte i përfshirë në udhëzimin e CDC-it.

Ndaj ruani distanicmin social dhe tregohuni vigjilent.