Ja cfare do te ndodhe ne Shqipëri ne vjeshte-dimer? Manastirliu urgjent në spital, zbulon….

0
625

Ne Shqiperi numri i te infektuarve me koronavirus shtohet cdo dite dhe pasi spitalin covid 1 dhe covid 2 po behen gati spitali covid 3 dhe 4 ndaj keto masa po merren pasi ne muajin gusht dhe shtator mund te kemi nje rritje me te larte nese ne nuk marrim masat dhe te zbatojme masat qe jep ministria e shendetesise.

Ogerta Manastirliu ditet e sotme ka inspektuar spitalin covid 3 dhe jemi duke u përgatitur për të patur burime njërëzore të nevojshme për strukturën e spitalit COVID3, pra ish-kirurgjitë dhe për spitalin COVID4 që është në aksin Tiranë-Durrës. Ka filluar rekrutimi dhe trajnimi i stafit. QSUT-së i janë shtuar 50 punonjës, një pjesë tashmë janë rekturuar dhe një pjesë janë në rekrutim e sipër. Do të kryejnë dhe trajnimet e nevojshme dhe do të kombinohen me stafe të tjera me eksperiencë, tha Manastirliu, gjatë inspektimit të spitalit COVID3.

Ajo tha se po:Përgatitet plani i veprimit për vjeshtë-dimrin, bazuar mbi një strategji të qartë.

Kemi një strategji të detajuar në raport me situatën që presim, pra për situatën e vjeshtë-dimrit. Dhe plani i detajuar, parashikon disa komponentë të rëndësishëm dhe fuqizimin e tyre. Duke filluar nga testimi, duke vijuar nga kapacitetet spitalore, duke vazhduar tek burimet njerëzore, të cilat janë aseti ynë më i çmuar. Ndaj jemi duke mundësuar që skuadrat e mjekëve dhe infermierëve të jenë të gatshëm që në momentin që do të duhet, t’I kemi gati dhe të jenë të trajnuar”.

Ndaj tregohuni te kujdesshem dhe ruani distancimin social.