Italia rihapet, ja datat kur mud te rihapen aktivitetet

Të hënën do të ketë lirimi për masat anti-Covid aktualisht në fuqi, rregulluar me dekretin e 22 Prillit. Salla e kontrollit e thirrur nga Mario Draghi do të duhet të vendosë nëse, si dhe kur do të modifikojë kufizimet, duke filluar nga ora e ndalimit, dhe të tregojë datat për ata sektorë, rinisja e të cilëve nuk parashikohet nga dekreti.

15 maj – Pishinat e hapura dhe plazhet hapen përsëri, të cilat duhet të jenë në përputhje me protokollet e sigurisë të miratuara tashmë.

22 maj – Mund të jetë data për rihapjen e qendrave tregtare gjatë fundjavave. Vendimi do të merret nga dhoma e kontrollit, megjithëse nuk përjashtohet që data e rifillimit të shtyhet për 29 maj.

1 qershor – Dekreti në fuqi parashikon rihapjen e restoranteve ne ambientet e brendshme, “me konsum në tryezë nga 5 në 18 dhe në përputhje me protokollet dhe udhëzimet”, të palestrave dhe gjithashtu mundësinë e kthimit për të marrë pjesë në ngjarje sportive, me kapacitet kufizuar në 25% dhe në çdo rast me jo më shumë se një mijë spektatorë jashtë dhe 500 brenda.

15 Qershor – Panairet rihapen me praninë e publikut. Para kësaj date është e mundur “të kryhen, edhe në një datë më të hershme, aktivitete përgatitore që nuk përfshijnë një fluks të publikut”. 15 qershori gjithashtu mund të jetë data e mirë për rinisjen e të gjithë sektorit të dasmave dhe atë ditë gjithashtu tejkalon kufirin e një lëvizje të vetme në ditë në zonat e verdha për të shkuar në një shtëpi tjetër për të gjetur të afërm ose miq në një maksimum prej katër personash.

1 korrik – Konventat dhe kongreset, llixhat dhe parqet argëtuese rihapen.