Greqia jep daten e re se kur hapen kufiri me Shqipërinë, merret vendimi për datën e re

0
931

Shtyhet serisht hapja e kufirit me Greqin per shkak te numrit te larte te te infektuarve me koronavirus.

Vendimi i ri eshte marre dhe afati shtyhet deri ne date 12 tetor.

Ministria greke e shëndetësisë se masat priten të ashpërsohen dhe jo të letësohen pasi numri i rasteve po rritet ndjeshëm.

Megjithatë rregullat e kalimit në Greqi vijojnë të jenë të njëjta.

Nga pikat kufitare lejohet të hyjnë për në Greqi shtetasit grek, punëtorët sezonalë dhe shqiptarët me leje qëndrimi.

Të gjithë personat që bëjnë pjesë në këtë kategori, duhet të kenë një test covid-19 që është bërë jo më herët se 72 orë.