Foshnja vaksinohet gabimisht kundër coronavirusit, ja cfare i ndodhi

0
231

Një foshnje u vaksinua gabimisht në shtetin turk kundër Covid-19, por është mirë, tha mjeku që e shoqëronte, duke e bërë atë rastin e parë të njohur të vaksinimit të foshnjave në botë.

Duke folur për Habertürk, Prof. Dr. Kurugöl tha se më 1 korrik, në një qendër jashtë Izmirit, një vaksinë Covid u administrua në vend të një vaksine të hepatitit B.

Kurugöl tha: “Kjo është një situatë që është paraqitur në gjyqësor dhe po hetohet nga drejtoria e shëndetësisë. Po hetohet nga institucionet.”

Ai shtoi se “foshnja u kontrollua dhe nuk u vu re asnjë efekt anësor.”

Yusuf Eryazgan, Presidenti i 2 -të i Federatës së Shoqatave të Mjekëve të Familjes (AHEF), tha: “Nuk është e mundur që foshnja të jetë vaksinuar gabimisht.”

AHEF u shpreh se nuk do ta pranojnë deklaratën se foshnja është vaksinuar gabimisht, pasi të gjitha vaksinat janë të shoqëruara me një barkod dhe vaksinat kundër Covid-19 i nënshtrohen një sistemi të quajtur vaksina të veçanta me barkod.