Home TE NDRYSHME Flasin ekspertet:Kujdes/Ja 3 kategoritë e personave që nuk duhet të mbajnë maskë

Flasin ekspertet:Kujdes/Ja 3 kategoritë e personave që nuk duhet të mbajnë maskë

489
0

Tashme e gjithe bota eshte nen diten e koronavirusit dhe te gjithe perdorin maksen per te mbrojtur veten dhe te tjeret.Ndaj ne disa vende maska eshte e detyrueshme dhe nese nuk e vendos ti gjobitesh nga policia.

Por jo te gjithe duhet ta mbajne masken ja 3 kategori njerëzish nuk duhet ta përdorin maskën, thonë ekspertët.

Disa ekspertë të mjekësisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë thënë se kategoritë e mëposhtme nuk duhet të mbajnë maskë.

-Nuk duhet të vendoset tek fëmijët më të vegjël se dy vjeç

-Nuk duhet të vendoset tek persona që kanë mungesë oksigjeni

-Nuk mund të vendoset tek persona që janë të pavetëdijshëm apo me aftësi të kufizuara.

Për këta persona sugjerohet që të dalin me kujdes, ose të shmangin daljet e panevojshme.

Ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent lani duart dhe perdorni disinefektues.