Home TE NDRYSHME Fermeri nga Lushnja mbjell domate dhe bëhet gati ti shesë, por vë...

Fermeri nga Lushnja mbjell domate dhe bëhet gati ti shesë, por vë duart në kokë kur i sheh se si ishin ber

558
0

Demi i perimeve sot eshte i madh dhe nuk ka asnje kontroll shteti as qe nuk do tia di se behet me to.

Keshtu ndodh perher me fruta perimet te mbushura plot pesticide.

Fermeri nga Dushku i Lushnjes, i cili me familjen punon prej shume vitesh në sera për kultivimin e domates, ka hasur në një shqetësim që i ka kushtuar miliona lekë dëme. Domatja që ai priste për ta hedhur në treg dhe për të marrë frytet e punës, i ka dalë e deformuar. Ai thotë se ky prodhim është jashtë standardit dhe se faji është i farës. Edhe pse ai është i regjistruar dhe ka NIPT askush nuk e merr përgjegjësinë se i kujt është faji.

Rolandi thotë se i kanë dalë me probleme vetëm domatet që ka marrë farën në një agronom në Lushnje. Sipas tij, problemi është vetëm me këtë farë që e ka blere ne farmaci. Po i hedh në kanal mijëra ton domate thote ai. Nuk kanë treg.

Pas ankesës, qytetari shkon të takojë agronomin, i cili i thotë që të bëjë analizat. Më tej i pohon se ai dhe firma i kanë bërë analizat dhe ka dalë që nuk është problem i farës, por është mungesë shërbimesh. Madje, i lexon e-mailin dhe i thotë qytetarit se i ka ardhur fleta nga laboratori dhe pretendon mungesë të shërbimesh, madje njëherë e ngopur me ujë njëherë e pangopur nga uji.

Qytetari i thotë je mirë, se më parë i ka thënë mos i jep ujë shumë se e ka nga uji. Agronomi i thotë se nga analizat doli që fara s’ka asnjë gjë.