E mbytur në borxhe dhe halle, Greqia lë gjithë botën pa fjalë: Jep 5000 euro për çdo person që…

Qeveria e Greqise ka marrë një seri masash emergjente për t’i ardhur në ndihmë popullsisë të prekur nga zjarret në disa lagje në periferi të Athinës.

Nga mediat greke raportohet se masat parashikojnë shpërndarjen e menjëhershme të ndihmës financiare prej 5 mijë euro për çdo person të prekur nga tragjedia.

Kurse për familjet me dy anëtarë do të jepen 6 mijë euro ndërsa për bizneset e prekura do të jepen 8 mijë euro.

Raportohet se kjo ndihmë do të shpërbejë për rimëkëmbjen paraprake dhe zgjidhjen e problemeve si strehimi dhe ushqimi.