E bujshme, ja se kur ka vendosur Italia te hape kufirin me Shqipërine

0
507

Tashme Italia shihet si nje vend shume i kujdesshem per sa i perket hapjes se kufirit me vendet e tjera.

Madje mbre qeveria italiane ka miratuar nje dekret te ri ku eshte parashikuar te shtyhen kufizimet e levizjes si hyrjet ashtu edhe daljet nga Italia te vendeve qe jane parashikuar me pare.

Dhe me konkretisht ne Itali nuk do te lejohet te hyje asnje person qe nuk i perket BE-se apo Schengenit dhe ketu perfshihet edhe Shqiperia.

Gjithashtu edhe vendet si Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Bosnja e Hercegovina, qe i perkasin listes prej 16 shteteve te ndaluara.

Por dekreti i ri ka edhe nje date deri kur mund te zgjasin keto rregulla, qe eshte 7 shtator 2020.