Dite e trishte per SHBA, shenohet bilanci me i keq ne bote, Trump fajeson OBSH tani

0
747

Pasi europes tani koronavirusi shkon ne Amerike dhe Amerika eshte ne nje gjendje te renduar per shkak se ata nuk moren masa per te ndaluar virusin dhe nuk u futen ne karantine por rreth 2,000 njerëz kanë humbur jeten në Shtetet e Bashkuara nga koronavirus në 24 orët e fundit.

Dhe kjo shifer mund te rritet ende ne ditet ne vazhdim per shkak te numrit shume te madhe te infektuarve ndaj gjendja atje eshte e veshtire.

Kjo mësohet nga të dhënat e siguruara nga Universiteti John Hopkins. Ky është blanci ditor më i veshtire në botë që nga fillimi i pandemisë ndaj keto dite jane te veshtira per Ameriken.

Rritja ishte 1.939 humbje jetesh, duke çuar në 12.722 humbje jetesh në Shtetet e Bashkuara.

Trump fillimisht njofton pezullimin e pastaj tërhiqet pjesërisht por përfundimisht kërc ënon të heq fondet amerikane drejtuar Organizatës Botërore të Shëndetit. Sipas presidentit amerikan, OBSH është shumë pro-Kineze dhe e akuzoi atë për gabim në dhënien e alarmit të vonë për pandeminë.

Shpresojme te behet me mire dhe kjo gjendje te shkoj drejt fundit.