Çuditen qytetarët dhe vizitorët, një objekt i ri që nuk e prisnin shfaqet në detin e Durrësit (Foto)

Për më shumë se dy javë një objekt i ri në gjirin e Durrësit po ju tërheq vëmendjen qytetarëve durrsakë, por dhe vizitorëve të këtyre ditëve.

Pamja e saj gri tërheq mijëra sy kureshtarë dhe bëhet fjalë për anijen “Bob Hope”.

Sigurisht që ajo ka misionin e saj, ku kryesore është paqe dhe siguri për portin pritës.

Po çfarë është anija usns “Bob Hope”?

USNS “Bob Hope” (T-AKR-300) është anije kryesore e klasës së saj në transportin e ngarkesave të ndryshme ushtarake, kryesisht automjete, tanke, mjete të blinduara. Është një anije detare e Shteteve të Bashkuara me emrin e Bob Hope, argëtuesit. Shumë pak anije të Marinës së Shteteve të Bashkuara janë emëruar, kur personi ishte gjallë në kohën e pagëzimit.

Kontrata për ndërtimin e saj iu dha Industrisë Avondale në 2 Shtator 1993 dhe kili i saj u shtri në 29 maj 1995. Ajo u lancua në 27 mars 1997 dhe u dorëzua më 18 nëntor 1998.

Një anije jo-luftarake roll-on / roll-off (RORO), me ekuipazh nga marinarë civilë amerikanë nën komandën ushtarake të marinës, Bob Hope dhe anije të tjera të klasës përdoren për të paravendosur tanket, kamionët dhe automjetet e tjera me rrota dhe furnizimet e nevojshme për të mbështetur mbi një njësi të rëndë të ushtrisë.

“Bob Hope” më parë ka transportuar furnizime dhe pajisje në Ballkan dhe Irak