Boja e flokëve i shkakton reaksion dhe i deformon kokën, 19-vjeçaria gati desh humbi jetën

Estelle, një studente 19-vjeçare duket se ka kaluar reaksionin alergjik më të tmerrshëm nga një kimikat paraphenylenediamine (PPD) i gjendur në bojën e flokëve.Pas aplikimit të bojës në flokë, 19-vjeçaria filloi të kishte vështirësi në frymëmarrje dhe përmasa e kokës filloi t’i ndryshonte përtej normales. Kimikati i sipërpërmendur gjendet thuajse në 90% të bojrave të flokëve që përdorin rëndom gratë, madje edhe në kushte shtëpie. Studentja u përpoq ta mbante situatën nën kontroll duke përdorur antihistamines dhe një krem qetësues, por të nesërmen ajo u zgjua me kokën dy-fish më të madhe (perimetri 63 cm)

Estelle pohoi se dhe më përpara kishte vuajtur nga një alergji nga boja e flokëve, por këtë herë ajo e kishte bërë testin e alergjisë. Por në fakt duhet të kishte pritur 48 orë dhe jo vetëm 30 minuta.
paraphenylenediamine është i përqëndruar dhe në bojërat këna ! Adoleshentja i ka ndarë fotot e saj online vetëm për të ndërgjegjësuar vajzat e tjera të kenë kujdes kur përdorin produkte të tilla, pasi ajo vetë gati ndërroi jetë.