Behuni gati per‘Kufizime për të pavaksinuarit’. Nga 1 dhjetori

Për momentin vlefshmëria e lejes së gjelbër mbetet 12 muaj por qeveria monitoron me shumë vëmendje trendin e infeksioneve, e dimë që muajt e dimrit janë muaj të vështirë, të favorshëm për përhapjen e virusit, do ta vlerësojmë në bazë të trendi i infeksioneve”.

Kështu deklaroi ministrja për Çështjet Rajonale, Mariastella Gelmini, në programin SkyTg24 ‘Start’, duke shtuar se po vrapojmë me dozën e tretë, nga 1 dhjetori do të fillojë mosha mbi 40 vjeç, për fëmijët që presim. përgjigja e Emës, por është e qartë se do të jetë për të gjithë dhe këtë herë nuk kemi probleme sasiore”.

Mund të ndodhë “që të ketë një zgjatje të gjendjes së jashtëzakonshme për Covid, që skadon në fund të vitit:” do të varet nga infeksionet, nuk do të jenë zgjedhje partiake.

Qeveria e mbështetur nga një mazhorancë heterogjene i mori vendimet unanimisht me një përballje konstruktive në këshillin e ministrave dhe nëse do të ishte ky hap do të ndodhte në mënyrë kohezive”, shtoi ministri duke shtuar: “Ne po bashkëpunojmë me Rajonet që kërkojnë 2 miliardë euro për të zgjidhur problemet buxhetore. Ministri i Ekonomisë Franko është i ndjeshëm ndaj kërkesës dhe po na ndihmon ta zgjidhim”.

“Nuk mund të mendojmë për kufizime për këta qytetarë që kanë treguar besim, ndërgjegjësim dhe ndjenjë për të mirën e përbashkët”. Kështu shkruan në Fb presidenti i Lombardisë Attilio Fontana, duke iu referuar “mbi 8 milionë Lombardëve që i janë bashkuar vaksinimit me bindje dhe ndjenjë përgjegjësie” kundër Covid-it.

“Ne do t’i kërkojmë qeverisë si Rajone që masat kufizuese të lidhura me grupet e ngjyrave të zbatohen për njerëzit që nuk e kanë bërë vaksinën, jo për njerëzit që e kanë bërë atë në mënyrë korrekte”. Kështu deklaroi presidenti i Rajonit të Ligurias, Giovanni Toti, pas një telefonate me presidentin e Konferencës së Rajoneve Massimiliano Fedriga. “Nëse dikush duhet të bindet janë ata që nuk janë vaksinuar, masat që duhen marrë duhet të jenë të tilla vetëm për të pavaksinuarit, sigurisht jo për ata që e kanë kryer plotësisht detyrën”.

“Do të doja që Italia të adoptonte të njëjtin model si Austria. Në izolim, në zonën e verdhë ose portokalli, atje shkojnë vetëm ata që nuk e kanë bërë vaksinën”, tha Matteo Renzi, për Aria se Tira, në. La 7.

“Nëse kufizimet e reja do të bëheshin të nevojshme – dhe hapi i vërtetë përfaqësohet sipas mendimit tim nga e ashtuquajtura zonë portokalli – këto duhet të përfshijnë vetëm ata që nuk janë vaksinuar. Shumica dërrmuese e italianëve i kanë besuar shkencës dhe me një ndjenjë të Përgjegjësia kundër komunitetit i është nënshtruar vaksinës. Nuk do të ishte e drejtë që kjo mazhorancë të paguajë për zgjedhjen e pakuptueshme të një pakice. Në këtë kuptim, jam dakord me Presidentin Fedriga dhe me Presidentin Toti”. Kështu, në një shënim, presidenti i Rajonit të Kalabrisë, Roberto Occhiuto.