Bëhuni gati per te udhetuar! Ja 12 shtete të Europës janë të hapura për turistë?

0
379

Lista e shteteve që mirëpresin njerëzit e vaksinuar po rritet nga koha në kohë. Bërja e vaksinës po lehtëson kufizimet e udhëtimit në disa vende dhe është e vetmja mënyrë që udhëtarët të qarkullojnë lirshëm.

Megjithatë, edhe për qytetarët e vaksinuar, procesi i fluturimeve mbetet i ndërlikuar. Rregullat ndryshojnë nga një vend në tjetrin. Disa shtete refuzojnë lloje të caktuara të vaksinave, ndërsa të tjerët ende kërkojnë karantinim.

Thuajse në të gjitha rastet, udhëtarët duhet të vaksinohen plotësisht; pra të kryejnë të dy dozat. Ndaj, është e rëndësishme që të lexoni rregullat paraprake.

Më poshtë, lista e destinacioneve ku mund të udhëtoni lirshëm në Europë:

Kroaci

Qipro

Estonia

Franca

Gjeorgjia

Greqia

Islanda

Madeira, Portugali

Malta

Mali i Zi

Polonia

Sllovenia

Burimi origjinal: CNBC.scan