BE mbyll kufijtë edhe për 2 javë deri ne 1 gusht. Ja ne cilat shtete te Europes lejohet te udhetojne shqiptaret

0
686

Shqiptarët nuk do të mund të udhëtojnë drejt vendeve të Bashkimit Europian, përfshirë edhe Greqinë dhe Italinë fqinje edhe për 15 ditë të tjera deri sa te dal nje njoftim i dyte deri ne daten 1 gusht.

Ne 1 gusht pritet nje njoftim i ri ku kjo do te bazohet ne numrin e te infektuarve se a do te hapen kufijn me BE.

BE ka theksuar sot as vendi ynë dhe as shtetet e tjera të rajonit nuk përmbushin ende kriterin kryesor të menaxhimit të pandemisë kunder koronavirusit.

Lajmi erdhi pas takimit të grupit të punës Këshillit të Bashkimit Europian mbi rishikimin çdo 15 ditë të listës së vendeve të treta për rihapjen e kufijve të jashtëm të Bashkimit Europian.

Por Shqiptaret mund te udhetojne drejte Maqedonise së Veriut, Kosovës, Malit të Zi dhe Turqisë.

Shpresojme qe ne 1 gusht te marrim nje pergjigje pozitive.