Albana Daka : Ja cili është rasti kur ti je i prekur nga Korronaviirusi, por testi të rezulton negativ

0
471

Albana Daka : Ja cili është rasti kur ti je i prekur nga Korronaviirusi, por testi të rezulton negativ eshte dicka qe ndodh shpesh dhe ndodh dhe keshtu.

Albana Daka thote se:“Për diagnozë është tamponi i cili matngarkesën virale të viirusit. Ndërsa testi serologjik tregon përgjigjen imunitare të organizmit tonë pasi viirusi është futur në organizëm dhe këto teste pozitivizohen minimalisht pas ditës 12-13 të sëmundjes.

Më tej ajo theksoi se rezultati nga fillimi i procedurës deri në fund del për dy orë ose dy orë e gjysmë.

Por kryesisht i kemi vënë në një ditë punë, pra në fund të ditës së punës rezultati është gati.

Ajo u shpreh se:“Marzh gabimi serologjia nuk ka, por gjithmonë është për depistimim. Marzhi i gabimit në tampon është kryesisht te marrja jokorrekte e materialit.

Albana Daka thote se:“Tamponi ka një kosto rreth 95 euro apo 12 mijë lekë të reja, ndërsa testi ser0logjik është diku tek 4 mijë lekë të reja për person. Ndërkohë kostoja e kiteve është ulur në muajt në vazhdim”, u shpreh mjekja.

Sakaq Daka tha se janë rreth 22 pika në të gjithë Shqipërinë.

Mbetjet spitalore janë potencial inf ektimi për të gjitha sëm. undjet. Ne kemi kontrata me kompanitë që janë përgjegjësisë për mbetjet spitalore. Nëpër rrethe testet serologjike i kemi bërë edhe nëpër qendrat që kemi nëpër rrethe”.