AKU thirrje URGJENTE qytetarëve: Mos i blini kete produkt ne supermarket, janë të dëmshme!

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u bën thirrje të gjithë qytetarëve që të mos blejnë dhe konsumojnë patatinat “Natural Organic Tortilla Chips 125 g”. Ky njoftim vjen pasi nga analizat në Gjermani është konstatuar prani e elementëve të dëmshëm.

AKU thotë se ka ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për bllokimin e produktit dhe në bashkëpunim edhe me operatorët e biznesit ushqimor, janë kryer njoftimet paraprake për thirrjen për konsumatorët që e kanë blerë të mos e konsumojnë atë.

Njoftim për konsumatorin – Autoriteti Kombetar i Ushqimit

Referuar njoftimit të ardhur nga sistemi RASFF, ku pas analizave laboratorike të kryera në Gjermani është konstatuar prani e alkaloidëve atropinë dhe skopolaminë në patatina misri “Natural Organic Tortilla Chips 125 g”.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për bllokimin e produktit.

Në bashkëpunim edhe me operatorët e biznesit ushqimor, janë kryer njoftimet paraprake për thirrjen për konsumatorët që e kanë blerë këtë produkt që të mos e konsumojnë atë, por ta kthejnë pranë subjektit, ku e kanë blerë.