4 sekretet për një martesë të lumtur

Edhe pse mund të keni një martesë të lumtur, gjithmonë duhet të punoni që marrëdhënia juaj të jetë gjithmonë e shëndetshme.

Ju duhet të përmirësoni marrëdhënien tuaj gjatë gjithë kohës. Psikologët kanë vërtetuar se mjafton të njohësh këto sekrete të një martese solide dhe t’i ndjekësh ato në mënyrë që të jesh i lumtur:

1. Mundohuni të jeni gjithmonë të sjellshëm.

Partneri juaj nuk do t’i harrojë kurrë fjalët fyese që përdorni gjatë një grindjeje, edhe nëse kërkoni falje pas një kohe. Mundohuni të shikoni se çfarë thoni dhe mos e ofendoni personin tuaj të dashur në një situatë të agravuar.

2. Dëgjo.

Mund të ketë një situatë ku një person thjesht dëshiron të dëgjohet. Jepini partnerit tuaj këtë mundësi dhe ai do t’ju dëgjojë kur ju të keni nevojë.

3. Mësoni të bëni kompromis.

Konpomisi tregon se ju respektoni partnerin tuaj dhe keni aftësinë për të gjetur një zgjidhje që ju përshtatet të dyve. Kjo do ta bëjë martesën tuaj më të mirë.

4. Mos harroni të argëtoheni.

Mos harroni që keni qenë shumë argëtues në fillim të marrëdhënies. Një martesë e gjatë nuk është arsye për të ndaluar argëtimin së bashku. Udhëtoni, vizitoni vende të reja, shkoni në kinema ose në teatër ose thjesht qëndroni në shtëpi dhe shikoni një komedi dhe hani kokoshka. Do të argëtoheni duke kaluar kohë së bashku.