3 hapat të thjeshtë për t`i mbajtur të shëndetshme bimët tuaja në shtëpi

0
619

Ja 3 këshilla të shpejta për t’i ndihmuar bimët të lulëzojnë.

1. Aklimatizimi është i rëndësishëm
Ashtu si ne do të na duhej të përshtateshim gradualisht me një klimë krejtësisht të ndryshme ndërsa jemi jashtë vendit, edhe bimëve u duhet kohë për t’u mësuar me mjedisin e tyre të ri.
Për të shpejtuar procesin e aklimatizimit, mos u përpiqni ta rifusni menjëherë – thjesht lëreni bimën tuaj të re të qëndrojë për disa ditë në një vend të freskët me rrjedhje të mirë ajri dhe pa rrezet e diellit direkte (që të mos digjet).

2. Bimët e duan ujin
Nuk është sekret që bimët kanë nevojë për hidratim. Megjithatë, shumica prej nesh përballen me problemin e mos dijes se sa shpesh duhet të ujitim bimët tona.
Nëse një bimë në vazo ndihet dukshëm më e lehtë se sa kur është plotësisht e ngopur me ujë, ose nëse gjethet e saj kanë filluar të përkulen nga brenda, ndoshta është koha për një ujitje të mirë.

3. Bimët duan të ushqehen mirë
A keni vënë re shenja të rritjes së ngadalësuar në bimët tuaja?
Nëse e keni pasur bimën tuaj për një kohë të gjatë dhe nuk keni provuar kurrë të shtoni ndonjë ushqim bimor, mund të jetë një shenjë e mungesës së lëndëve ushqyese.