2 shenjat e para qe nje mashkull mund te jete infektuar me koronavirus

Simptomat më të zakonshme të virusit janë një kollë e thatë dhe temperaturë e lartë.

Sidoqoftë, shenjat më pak të zakonshme që raportohen nga ata të infektuar përfshijnë lezione në këmbë, dhimbje testikujt dhe një ndjesi të çuditshme të “gumëzhitjes” ose “marramendës” në lëkurë.

Të tjerët kanë raportuar ndjenjën e rritur të niveleve të lodhjes mendore ose ‘mjegull trurit’ pak para se të diagnostikohej.

Jane 2 prej simptomave më pak të zakonshme që raportohen gjithnjë e më shumë qe me pas jane diagnostikuar me koronavirus tek meshkujt.

Dalja e shpeshte ne tualet

Një tjetër simptomë e butë e koronavirusit që raportohet me rregullsi të shtuar është nevoja për të shkuar më shpesh në tualet.

Dr Diana Gall shpjegoi:”Problemet me tretjen dhe ndryshimet në zakonet e zorrëve – veçanërisht jashtëqitjet më të lira dhe duke shkuar shpesh tualet – janë ndonjëherë shenjat e para që ju po zbresin me diçka, jo vetëm me këtë koronavirus.

“Sidoqoftë, diarreja është raportuar si një simptomë e hershme te pacientët që më vonë kanë testuar pozitiv për Covid-19”.

Një studim i ri, botuar në Gazetën Amerikane të Gastroenterologjisë, analizoi të dhënat 204 pacientë me Covid-19 në provincën Hubei të Kinës dhe zbuloi se gati 50 përqind kishin diarre, të vjella ose dhimbje barku.

Dhimbje testikujve

Një tjetër simptomë pak më pak i zakonshëm i koronavirusit, është dhimbja testikujve.

Studiuesit e Shkollës Mjekësore të Harvardit ngritën një raport rasti në lidhje me një burrë 42 vjeç, i cili testoi pozitivisht për virusin, pasi shkoi në spital me një dhimbje në testikujt e tij.

Ndërsa mjekët nuk mund të gjenin asgjë të keqe me testikujt e tij, dhe skanimi CT tregoi dëme në mushkëritë e tij.

Dy ditë më vonë, burri u diagnostikua me Covid-19.

Dhe keto jane dy shenja qe tregojne se nje mashkull eshte infektuar me koronavirus.

Burimi Daily Mirror