Home SHENDETI Zgjoheni në mes të natës qull në djersë? Trupi juaj po përpiqet...

Zgjoheni në mes të natës qull në djersë? Trupi juaj po përpiqet t’ju paralajmërojë se po vuan nga këto sëmundje

416
0

Ndonëse mjekët rekomandojnë që temperatura e dhomës se gjumit mos ta kalojë 21 gradë, po ideja e të fjeturit në një dhomë të ftohtë nuk na pëlqen kur mendojmë se sa mirë ndihemi nën batanijes së ngrohtë. Megjithatë, ngrohtësia e tepërt na shkakton afshe e shqetësime duke bërë që të çohemi qull në djersë. POR nëse ambient ku flini është i freskët, ju nuk mbuloheni trashë e sërish zgjoheni të djersitur, duhet të dini se kjo është një shenjë paralajmëruese jo e një sëmundjeje , por e tetë probleme shëndetësore.

Menopauza
Gjatë kësaj periudhe kalimtare femrat përjetojnë afshe të nxehta dhe shpesh ndodh që gjatë natës gjumi t’u dalë nga këto të fundit.
Teprimi me alkoolin është gjithashtu një arsye përse dikush mund të zgjohet në djersë. Nxjerrja e alkoolit jashtë nga organizmi bën që trupi juaj të mbulohet me bulëza djerse, pasi toksinat janë liruar nga trupi.
Sëmundjet kardiovaskulare
Pas të 50-ave njerëzit janë më tepër të rrezikuar të preken nga sëmundjet kardiovaskulare. Edhe nëse nuk vuani apo nuk kuroheni për këtë sëmundje nëse për shumë netë me rradhë jeni zgjuar të djersitur duhet të bëni një kontroll tek kardiologu. Djersitja natën është shenjë e sëmundjeve të zemrës
Hipoglicemia
Nëse ju vuani nga niveli i ulët i sheqerit mund të ndodhë që të zgjoheni natën të djersitur.
Trupi juaj është duke luftuar një infeksion
Në qoftë se trupi juaj është duke luftuar kundër një sëmundjeje apo infeksioni, kjo gjendje mund të shkaktojë djersitje natën. Kjo gjë mund të vazhdojë për ditë ose edhe javë dhe pse simptomat e tjera mund të jenë zhdukur.
Vuani nga tiroidet
Djersitja natën është një simptomë e zakonshme për ata që vuajnë nga hiperaktiviteti i tiroideve.
Disa medikamente të caktuara mund të shkaktojnë djersitje
Djersitja natën mund të jetë një efekt anësor i shumë barnave. Ilaçet kundër depresionit e ato të diabetit janë në krye të kësaj liste.
Çrregullimet autoimune janë gjendjet kur sistemi imunitar gabimisht identifikon diçka normale si një rrezik për shëndetin. Këto sëmundje mund të shkaktojnë djersitje të tepërt natën Burimi: RemedyDaily