Vjen lajm i mire/Eksperti italian: koronavirus është dobësuar shumë, mund të zhduket vetë pa nevojën

0
728

Koronavirusi po ndryshon dhe fuqia e tij po bie cdo dite e me shume por kjo nuk do te thote qe ju te ulni gadishmerine ndaj kujdesit qe duhet te keni nga distancimi social.

Profesori Matteo Bassetti tha se ai është i bindur se virusi po ‘ndryshon në ashpërsi’ dhe pacientët tani po mbijetojnë nga infeksionet që do t’i kishin vrarë ata më parë.

Dhe nëse dobësimi i virusit është i vërtetë, Covid-19 madje mund të zhdukej pa pasur nevojë për një vaksinë, shtoi ai.

Ai ka thënë disa herë në muajt e fundit që pacientët me Covid-19 duket se janë shumë më mirë, sesa ishin në fillimin e pandemisë në Itali.

Profesori Bassetti sugjeron se kjo mund të jetë për shkak të një mutacioni gjenetik të virusit, duke e bërë atë më pak vde.kjeprurës, për shkak të trajtimeve të përmirësuara, ose për shkak se njerëzit nuk po infektohen me doza kaq të mëdha për shkak të distancës sociale.

Shpresojm qe kjo pandemi te kaloj shpejte dhe cdo gje ti kthehet normalitetit.