Vendimi i ri hyn në fuqi nga dita e sotme, ja sa perqind rriten pensionet

0
760

Hyn në fuqi vendimi i cili i ri i rrit pensionet në masën 2.3% dhe ky eshte nje lajme i mire per pencionistet shpresojme qe rritja te jete dhe me e madhe.

Rritjen 2.3% e përfitojnë të gjithë personat që marrin pension invaliditeti, familjar, të parakohshëm dhe ata që kanë punuar në punë të vështira e industri të rënda.

Nga zbatimi i këtij vendimi do të përfitojnë mbi 669 500 pensionistë, mbi 12 mijë nëna të cilat janë të vetëpunësuara në sektorin bujqësor e që përfitojnë barrëlindjen dhe 14 mijë përfitues të ardhshëm, duke e çuar në total numrin e përfituesve në 682 800. Pagesat me shtesat e rritura do të nisin të përfitohen menjëherë që në muajin prill të këtij viti.

Më poshtë paraqiten detajimet për efektet financiare në buxhetin e shtetit: -Efekti financiar për 543.500 individë që marrin pension qyteti është 1.73 miliardë lekë; -Shuma që shtohet nga buxheti për 121.200 pensionistë në fshat është 214.3 milion lekë; -Shtohen në buxhet 3.2 milion lekë për 2.600 pensione sociale;Agjensia Noa