Home TE NDRYSHME Te QSUT del negativ. Përsërit testin serologjik tek spitali amerikan dhe del...

Te QSUT del negativ. Përsërit testin serologjik tek spitali amerikan dhe del pozitiv!Cfare po ndodh keshtu?

340
0

Ish-deputeti i Partisë Demokratike Bardh Spahia ka reaguar rrerg situates te koronavirusit ne Shqiperi.

Ai shprehet se testet serologjike nuk japin rezultate të sakta, ndërsa ka dhënë dhe një rast i cili kur është testuar tek laboratori i QSUT del negativ dhe kur është testuar tek spitali amerikan ka dalë pozitiv.

Ja se si shprehet ai:
EDHE TESTET SEROLOGJIKE ME REZULTAT TE GABUAR, QEVERIA HESHT!

Pas tamponëve që nuk japin rezultatin e saktë, vijnë denoncime edhe për testet serologjike! Ka ndodhur tek personeli shëndetësor i vetë laboratorit të QSUT! Një anëtar i këtij personeli testohet tek laboratori i QSUT dhe del negativ. Përsërit testin serologjik tek spitali amerikan dhe del pozitiv!!!!

A kemi problem me procedurat e testimit apo kitet e përdorura? Si ka mundësi që i njëjti test del me rezultate të ndryshme në dy laboratorë të ndryshëm?
A kemi një situatë edhe me testet serologjike, si me tamponët që rezultojnë fals negativë? Pse vazhdon mungesa e transparencës për këtë situatë?

Kjo qeveri nuk i është përgjigjur asnjëherë pyetjes, se a po përdor testet e marra nga Kina të cilat, për shkak se nxirrnin rezultat fals, u kthyen mbrapsht nga Spanja e para e më pas vende të tjera të Europës!

Akoma më serioze është situata, pasi mbetemi vendi me numrin më të ulët të testeve në rajon, edhe ato me rezultate të dyshimta!