Studimi i fundit amerikan rreth koronavirusit: Ja kush nuk sëmuret kurrë nga koronavirusi sipas eksperteve

0
627

Pas studimet dhe analiza qe jane kryer ne qendren e semundjeve ne “Jolla Institute for immunology” ne Amerike kane dal ne konkluzion se se disa njerëz janë imunë ndaj patogjentit dhe ndaj ata nuk i kap virusi.

Studiuesit kanë dokumentuar raste të shumta që trupi ynë është në gjendje të sigurojë një përgjigje imune ndaj Covid-19, psh pasi ata kontrolluan një grup prej 20 personash të kuruar nga koronavirus, të cilët në fakt kanë treguar se në secilën prej rasteve sistemi imunitar ishte në gjendje të njihte dhe luftonte virusin dhe ky ishte nje lajm i mire per ta dhe ata jane duke punuar me kete ceshtje.

Informacjonet po blidhen dhe po ndahen ne kategori se sa mund ta luftoje trupi jone virusin.

Ata jane shprehur se:“Ajo që ne kemi pare është një reagim shumë i fortë i qelizave T kundër proteinës sulmuese spike të koronavirusit, që është objektivi i shumicës së përpjekjeve që po kryen sot në botë në gjetjen e vaksinës apo ilaçit për ta luftuar.

“Këto rezultate janë vërtet një lajm i mirë për zhvillimin e vaksinës” – tha Dr.Alessandro Sette, i cili mori pjesë në hartimin e dokumentit.

Në grupin e ekzaminuar nga studiuesit, kishte subjekte të cilët u konstatun se ishin imunë, pavarësisht se nuk kishin hyrë në kontakt me koronavirusin.