Skender Brataj ben deklaraten e forte ja cfare do ndodh javet ne vazhdim

0
345

Shefi i Urgjencës Kombëtare Skender Brataj paralajmeron se kurba e infektimeve me covid do të vijojë ngjitjen për të arritur pikun në javën e tretë të majit.

Kjo do të ndihet veçanërisht në zonat rurale të paprekura më parë nga virusi.

“Tubimet dhe grumbullimet më të mëdha u bënë ditët e fundit dhe duhen 2-3 javë për të parë se sa do te jetë rritja. Kuptohet që do të ketë një rritje fiziologjike më të vogël se herët e tjera, por mosrespektimi i masave po e tregon më së miri këtë.”

Brataj thotë se vala e pritshme në maj nuk do të jetë më agresive se të parat, pasi një numër i konsiderueshëm e kanë kaluar koronavirusin dhe për disa kategori po vijon vaksinimi për imunizimin artificial. Ndërkohë ende nuk ka të dhëna për mutacionin indian, agresivitetin dhe transmetueshmërine e tij, variant që ka mbërritur tashmë në Itali dhe Greqi.