Si të qetësosh dhimbjet e veshit

Dhimbjet në vesh jane quajtur gjithashtu Otalgia dhe mund të shfaqet në një ose të dy veshët. Ajo mund të ketë karakter të ndryshëm (të mprehtë, e shurdhër, dhimbje djegie) me intensitet të ndryshëm etj

Shkaqet më të zakonshme të dhimbjes veshit:
Shampo ose ujë në vesh
Otitis akute ose kronike (inflamacion veshit)
Prania e cerumen (dylli veshit)
Sinusit
Dëmtimi i veshit për shkaqe të ndryshimeve të presionit.

Tani ju do të mësoni nje ilaç rreth 200 vjeçar që do t’ju ndihmojë për të hequr dhimbjen e veshit.

Merni një arre dhe hapni atë me një thikë. Nxirrni jashte arrën dhe mbusheni levozhgen e arres me vaj.

Vendos levozhgen për ngrohje dhe pritni që ajo të fillojë të vloje për 2 minuta. Të jenë të kujdesshëm me këtë procedurë, sepse ju nuk duhet të derdhni vajin. Levozhga e arres do të nxjerrë jod që do të përzihet me vaj, i cili do të rritur perbersit shërues te vajit. Mblidhni vajin nga levozhga me shiringë (si ne foto) dhe butësisht aplikoni në vesh te lënduar. Dhimbja do të ndalet në të njëjtin moment.

Humbja e dëgjimit, nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë vështirësi në komunikim dhe mund të çojë në izolim, depresion, si dhe, në disa raste, humbje të aftësive njohëse.

Ka disa trajtime parandaluese që mund t’ju ndihmojnë në këtë rast.

-Vaj dhe hudhër

Receta e mëposhtme mund t’ju ndihmojë për të përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme dëgjimin. Shtoni në një enë dy lugë gjelle vaj ulliri dhe dy thelpinj hudhër, lërini të skuqen me njëri-tjetrin dhe pasi të jetë ftohur filtroni vajin dhe hidhni tri pika për secilin vesh. Më pas mbulojeni veshin me një copë pambuku. Kini parasysh të rrini shtrirë derisa veshi të thithë plotësisht vajin.

You may also like...

Leave a Reply