Home TE NDRYSHME Shefi i kardiokirurgjisë në QSUT e thotë troç me ne fund:Njerëzit nuk...

Shefi i kardiokirurgjisë në QSUT e thotë troç me ne fund:Njerëzit nuk vd ésin nga covid por ja nga se

544
0

Edvin Prifti eshte Shefi i kardiokirurgjisë në QSUT dhe ka thene se:“Në të vërtetë njeriu nuk humb jeten nga virusi. Sars-cov2 në ndryshim nga sars-cov1 që ishte virus që sulmonte qelizat ku bujte, ky është një virus që vetëm futet në organizmin e njeriu, shumohet edhe del.

Pas dy javësh shumica e pacientëve janë negativë.

Çfarë ndodh?

Në një përqindje të rasteve organizmi i njeriut hiper reagon ose reagon në mënyrë anormale dhe kjo gjë prodhon sëmundjen covidin, ku njerëzit mezi mbushen me frymë.

Në këtë sëmundje bëhen bashkë dy grupe të mëdha sëmundjesh, ato infektive dhe degjenerative.

Mënyra si po kurohet covid është ndërhyrje e këtyre dy komponentëve”, u shpreh kardiologu p

Ai u shpreh kategorikisht kundër mendimeve të mjekëve se mund të kurohet me paracetamol.

Covid është një sëmundje serioze dhe kërkon mbikëqyrje të mjekut.

Sipas kardiologut ende nuk ka një protokoll universal të caktuar, dhe çdo shtet apo spital ka mënyrën e vet të mjekimit.

Ndaj ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent.